Індія будує 14 тисяч бункерів уздовж кордону з Пакистаном. Вони захистять мирне населення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Індія будує 14 тисяч бункерів уздовж кордону з Пакистаном. Вони захистять мирне населення

Sameer Sehgal / Hindustan Times via Getty Images

Індійська влада будує 14 тисяч бункерів уздовж кордону з Пакистаном. Споруди зводять поблизу будинків мирних жителів у штаті Джамму і Кашмір, щоб забезпечити людям безпеку під час бойових зіткнень або артилерійського вогню пакистанської армії.

Як повідомляє Reuters, уздовж кордону з 26 лютого періодично відбуваються бої між індійськими і пакистанськими силами, що призводить до жертв серед мирного населення.

Повідомляється, що Пакистан обстріляв з артилерії більш ніж десяток населених пунктів поблизу фактичного кордону між країнами, в так званій Лінії контролю (LoC), після чого індійська артилерія завдала удару у відповідь. Це викликало паніку серед мирних жителів, але багато з них (індуси) відмовилися покидати помешкання.

Заступник комісара округу Пунч Рахул Ядав заявив, що бункери допоможуть зменшити страх людей перед обстрілами.

Уряд Індії витратить на будівництво близько $60 млн. Інженери почали зводити перші укриття ще в липні 2018 року, але більшість з них, за даними агенства, не могли витримати удари артилерії.

Представники уряду двох штатів заявили, що наразі вже зведено кілька сотень міцних бункерів.

У той же час, уряд Пакистану обрав шлях програми з будівництва нових будинків на своїй території, оскільки жителі прикордонних населених пунктів вважали за краще покинути зони обстрілу.