Вночі: набув чинності закон про заборону російських спостерігачів на виборах в Україні, з Венесуели вивезли 8 тонн золота, а Трамп назвав успішними переговори з Кім Чен Ином

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Росіянам заборонено спостерігати за виборами в Україні

Закон, який забороняє російським спостерігачам бути присутніми на виборах в Україні, набув чинності. Документ був опублікований в газеті «Голос України» 27 лютого і починає діяти з дня, наступного за днем публікації. Закон забороняє громадянам країни, яку Рада визнала державою-агресором, брати участь у виборах як офіційним спостерігачам, так і спостерігачам від іноземних держав або міжнародних організацій. Така ж заборона розповсюджується і на осіб, яких на роль спостерігачів пропонує держава-агресор. Ці обмеження стосуються виборів президента України, Верховної Ради, а також місцевих виборів.

З Венесуели вивезли 8 тонн золота

Щонайменше 8 тонн золота вивезено зі сховищ Центрального банку Венесуели, повідомили Reuters законодавець опозиції та три джерела в уряді країни. Золото вивезли вантажівками між середою і пʼятницею минулого тижня, коли в банку не було постійних охоронців. «Вони планують продавати його за кордоном нелегально», — сказав законодавець Анхель Альварадо. Центральний банк цю інформацію не коментує.

Трамп заявив, що переговори з Кім Чен Ином проходять успішно

Президент США Дональд Трамп заявив журналістам, що переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у столиці Вʼєтнаму Ханої проходять успішно. На зустрічі «досягнутий дуже великий успіх», сказав він, зазначивши, що КНДР чекає світле майбутнє. Під час невеликої перерви на переговорах, що проходять у розширеному складі, Трамп і Кім Чен Ин вийшли до журналістів.

Трамп, відповідаючи на питання про те, чи можуть США відкрити своє офіційне представництво в Пхеньяні, сказав, що «ідея хороша». А Кім Чен Ин зазначив, що не виключено, що «це буде вітатися».

На питання про те, чи хоче він денуклеаризації, Кім Чен Ин відповів: «Я не був би тут, якби не хотів».

Трагедія на вокзалі в Каїрі сталася через суперечку двох машиністів

Причиною трагедії в поїзді на центральному залізничному вокзалі в Каїрі, де через пожежу загинуло 25 осіб, став конфлікт двох машиністів. Як повідомив генеральний прокурор Єгипту Набіль Садек, кермувальники тепловозів не поділили шлях і вийшли зі своїх кабін, щоби висловити претензії одне одному. При цьому хтось із них забув заблокувати гальма на своєму локомотиві, тож потяг покотився в напрямку вокзального комплексу. Там він вже на великій швидкості врізався у відбійник, після чого стався вибух паливних баків тепловоза.