«Сподіваємося побачити у 2020 році». Організатори «Євробачення-2019» прокоментували відмову України від участі в конкурсі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Європейська мовна спілка (EBU) відреагувала на відмову України брати участь у цьогорічному пісенному конкурсі «Євробачення», який у травні пройде в столиці Ізраїлю Тель-Авів.

«Кожен мовник, який бере участь, несе відповідальність за вибір свого виконавця для «Євробачення» відповідно до правил, встановлених Європейською мовною спілкою. З сумом можемо підтвердити, що українська телерадіокомпанія «UA:Перший» поінформувала EBU, що після обговорень вони прийняли тяжке рішення вийти з пісенного конкурсу «Євробачення 2019», — йдеться в заяві організаторів конкурсу .

Водночас у Спілці зазначають, що продовжують дискусії з «UA:Перший» з цього приводу і сподіваються побачити представника України на «Євробаченні» знову в 2020 році.

  • 25 лютого співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, відмовилася представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019», незважаючи на перемогу в фіналі Національного відбору. Від участі в пісенному конкурсі також відмовилися виконавці, що зайняли 2-е і 3-є місця в Нацвідборі, — Freedom-jazz girls band і KAZKA.
  • 27 лютого Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) повідомила, що Україна не буде посилати свого представника на «Євробачення». В НСТУ пояснили, що в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі в 2019 році.