У Крутах віряни УПЦ Московського патріархату перейшли до Православної церкви України

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Релігійна громада села Крути, що в Ніжинському районі Чернігівської області, перейшла до Православної церкви України. Про це повідомив священик Катерининської церкви у Чернігові (ПЦУ), військовий капелан о. Євген Орда у Facebook.

Рішення схвалено 27 лютого під час сходу мешканців села, пише УНІАН .

«На людей чинився значний тиск з боку «московських попів», але в Крутах живуть патріотично налаштовані люди, і дві третини учасників зборів проголосували за перехід до Української церкви», — зазначив священик.

За словами священика, це вже 12-та громада в регіоні, яка офіційно перейшла до ПЦУ. Він зазначив, що охочих бути в ПЦУ більше, проте є тиск на громади і священиків з боку Російської церкви в Україні.

Також у цей день до Православної церкви України приєднались громади сіл Дроздовиця Горднянського району та Лосинець Турківського району.

Поблизу Крут 101 рік тому відбулась історична битва. У 1918 році київські студенти та гімназисти вступили в бій із підрозділами Червоної гвардії на залізниці біля села, що за 130 кілометрів від сучасної столиці України. Близько 600 українських вояків протистояли 4-тисячному підрозділу російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та змогли затримати їх наступ на Київ. Бій тривав понад 5 годин.