Нардеп Мустафа Найєм вирішив вийти із фракції «Блоку Петра Порошенка»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп Мустафа Найєм вирішив вийти із фракції «Блоку Петра Порошенка»

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Депутат Верховної Ради Мустафа Найєм заявив, що виходить із фракції «Блок Петра Порошенка» в парламенті. Про це він повідомив кореспонденту theБабеля.

«Подав заяву про вихід із фракції БПП. Це – формальність. Ми вже давно по різні боки ціннісних барикад. Останні події це лише підтвердили. Я прийшов у політику після революції і навіть формально не хочу бути повʼязаний з тими, хто відкрито очолює контрреволюцію», — пояснив він у своєму каналі в Telegram.

Найєм також опублікував фото своєї заяви про вихід із фракції.

«За чотири з половиною роки я чув пʼятнадцять тисяч разів питання «чому ви в БПП?». У мене на це питання були відповіді, які, втім, мало кому здавалися переконливими. Тепер можна нікого ні в чому переконувати. Ця сторінка перегорнута», — додав політик.

Хто він?

Мустафа Найєм — колишній журналіст, був одним із засновників і головним редактором «Громадського телебачення», спеціальним кореспондентом газети «Коммерсантъ Украина», редактором інформаційного порталу «Українська правда», активістом журналістського руху «Стоп цензурі!» Він був одним з перших, хто закликав українців вийти на Майдан Незалежності в листопаді 2013 року на знак протесту проти рішення уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Найєм обраний народним депутатом за багатомандатним округом на парламентських виборах у 2014 році. Він займав 20 місце у виборчому списку партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

  • 25 лютого журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем з розкрадання оборонного комплексу. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • Перевірки Державної фіскальної служби встановили 22 млн грн збитків від корупції на підприємствах «Укроборонпрому», заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.