Німецький суд посадив на 2 роки небожа російського телеведучого Дмитра Кисельова. За те, що він готувався воювати на боці «ДНР»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Суд у німецькому Мюнхені посадив небожа російського телеведучого Дмитра Кисельова — 48-річного Сергія Кисельова — на 2 роки і 3 місяці. Його визнали винним у тому, що він у 2014 році пройшов військову підготовку в таборі Санкт-Петербурга та готувався воювати на Донбасі на боці «ДНР».

Про це повідомляє Meduza з посиланням на російський телеканал RTVI.

Кисельова судили за статтею про «підготовку злочину, що загрожує національній безпеці».

У суді Кисельов заперечував, що проходив військове навчання, але визнав, що бував на Донбасі. Там він «покращував життя місцевого російськомовного населення», цитує чоловіка DW.

Сергій Кисельов розміщував на своїй сторінці «ВКонтакте» фото у військовій формі.

Одноклассники / Сергей Киселёв

Справу на Сергій Кисельова завели після того, як його дядько заявив в інтервʼю у 2016 році, що його небіж із Німеччини «воює на Донбасі». Сергія Кисельова затримали 2018 року в Болгарії.

З 1994 року Сергій Кисельов має сан священика: він кілька років служив у Казанському соборі на Красній площі. До Німеччини він переїхав у 1996 році, де служив у баварському Інгольштадті й сусідньому Зальцбурзі. Кисельов має німецьке громадянство.

  • Прикордонники затримали бойовика «ДНР», який охороняв уламки літака MH-17, збитого влітку 2014 року. Про це пише спікер Прикордонної служби Олег Слободян.
  • Один з організаторів «референдуму за незалежність ЛНР» отримав умовний термін. У ГПУ зазначили, що сепаратист цілком визнав свою провину та погодився на співпрацю зі слідством. Він також допоміг викрити інших учасників «референдуму».