«НСТУ залишається винною». Аласанія розповів, чи проводитиме «СТБ» Нацвідбір на «Євробачення» наступного року

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Голова правління «Національної суспільної телерадіокомпанії України» (НСТУ) Зураб Аласанія заявив, що бере на себе відповідальність за ситуацію з «Євробаченням» цього року.

«Весь цей час «Суспільне» не доотримує фінансування і (я не скаржусь на гроші зараз, а просто кажу, в яких умовах ми існуємо) проводить реформу свою, в якій є мільйони своїх проблем. Я беру на себе відповідальність, як компанія, як «Суспільне», ми всі відчуваємо відповідальність… НСТУ залишається винною і визнає це, але пропонує все ж таки діалог для вирішення проблеми, а не для пошуку винних», — сказав він під час прес-конференції з приводу відмови України від участі в пісенному конкурсі у 2019 році.

Також від відповів на запитання, чи буде «Суспільне» і далі співпрацювати з телеканалом «СТБ», який проводив Національний відбір на конкурс.

«Це питання ще не знімалося. Формально договір між нами ще триває. Він на три роки. Чи захоче «СТБ» відмовитися, я поки не можу сказати. Ми хочемо подолати поточну подію, а потім приступити вже до наступного року. З заяв «СТБ», які я зараз бачу, вони так само хочуть прозорих правил. Я роблю такий висновок, поки що, що вони готові продовжувати відносини. Ми між собою теж це не вирішували і не обговорювали», — додав Аласанія.

  • 25 лютого співачка Анна Корсун, більш відома як MARUV, відмовилася представляти Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2019», незважаючи на перемогу у фіналі Національного відбору. Від участі в пісенному конкурсі також відмовилися виконавці, які посіли 2-е і 3-є місця в Нацвідборі, — Freedom-jazz girls band і KAZKA.
  • 27 лютого «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ) повідомила, що Україна не буде посилати свого представника на «Євробачення». У НСТУ пояснили, що за умов надмірної політизації перебігу Національного відбору суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі в 2019 році.
  • Європейська мовна спілка (EBU) відреагувала на відмову України брати участь у цьогорічному пісенному конкурсі і заявила, що сподівається побачити представника України на «Євробаченні» у 2020 році.