Євросоюз: Facebook і Twitter недостатньо борються з дезінформацією

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Євросоюз: Facebook і Twitter недостатньо борються з дезінформацією

Wendy Maeda / The Boston Globe via Getty Images

Керівництво соціальних мереж Facebook і Twitter недостатньо сильно протидіє дезінформації на своїх майданчиках напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться в травні цього року. Про це повідомляє France24.

«Ми закликаємо Facebook, Google і Twitter прикласти більше зусиль у всіх країнах ЄС, щоб допомогти забезпечити чесність виборів у Європейський парламент у травні 2019 року», — йдеться у зверненні віце-президента Єврокомісії з цифрового єдиного ринку Андруса Ансіпа.

Причиною критики з боку політиків стало те, що компанії-гіганти не опублікували січневі дані про заходи, вжиті у результаті вивчення реклами на своїх сайтах.

У той же час сам Google виконав вимогу лише частково: компанія опублікувала відповідні дані, але відмовилася уточнювати, як справляється з дезінформацією і рекламою, що вводить користувачів в оману.

Лідером за претензіями з боку європейських політиків є Facebook.

«Facebook не тільки не повідомив про результати діяльності у січні, але й не повідомив про кількість підроблених записів, вилучених за шкідливі дії, спрямовані проти ЄС», — підкреслюється в повідомленні.