Адвокат батька Гандзюк: Мангер порушив запобіжний захід і не прийшов у суд. Захист чиновника каже, що він був на іншому засіданні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат батька вбитої активістки Катерини Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що голова Херсонської обласної ради та підозрюваний в організації вбивства Владислав Мангер порушив запобіжний захід, не зʼявившись в Апеляційний суд.

«Він не прийшов на засідання апеляції на його запобіжний захід. При цьому в суд надійшло клопотання від нього про перенесення засідання, мовляв у цей час він буде в Шевченківському суді на іншому засіданні. Але засідання в Шевченківському завершилось о 15-й годині. Там були журналісти і транслювали засідання повністю. Перед засіданням захист Мангера підтвердив, що після завершення поїдуть в апеляцію», — написала у Facebook Закревська.

За її словами, прокурор проігнорував порушення Мангера і заявив, що засідання не відбудеться без присутності підозрюваного.

«Його колеги були трохи наполегливішими, попросили перерву для зʼясування, де ж Мангер. Але суд перерву не дав, логічно це обгрунтувавши тим, що прокуратура має можливість контролювати переміщення Мангера за допомогою GPS-браслета, і зʼясовувати потрібно було до засідання», — додала вона.

Адвокат Мангера Олександр Шадрін заявив theБабелю, що його підзахисний справді був на засіданні Шевченківського суду Києва, і «не міг бути в двох місцях одночасно».

За його словами, Мангер виконує всі умови запобіжного заходу і йде до суду за першим же викликом. В Апеляційний суд він особисто не зміг зʼявитися, оскільки засідання «в Шевченківському суді перенесли на годину, і довелося чекати».

Шадрін також додав, що захист Мангера на апеляційному засіданні заявив відвід судді, оскільки він «порушив низку процесуальних норм».

Засідання Апеляційного суду перенесено на 1 березня.