Виставці бути. Veterano Pizza покажуть «Квантовий стрибок Шевченка», незважаючи на заклик ветеранів «Правого сектора» та ОУН

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Засновник Veterano Group, власник київського закладу Veterano Pizza і колишній учасник бойових дій на Донбасі Леонід Остальцев відповів на заклик ветеранів Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», батальйону ОУН і «МВС Київ-2» скасувати виставку «Квантовий стрибок Шевченка» і заявив, що не скасує показ робіт художника Олександра Грехова.

Свою відповідь він опублікував на сторінці в Facebook.

«Я не буду скасовувати виставку і Ви, шановні чоловіки, це знаєте», — написав він.

За його словами, автор картин не ставив перед собою мети образити поета, і в нього є чіткі позиції, як у громадянина України.

«Перед тим, як прийняти остаточне рішення щодо цих робіт з образами Шевченка (які мені сподобалися), я спілкувався з автором і ставив йому запитання, які мене цікавили, як ветерана: «Чий Крим?», «Що відбувається на сході України?», «Чи є Росія агресором?», «Яка була мета робіт?» Після отримання відповідей я прийняв рішення проводити виставку в себе. Автор не вата», — пояснив Остальцев.

Він зазначив, що виставка буде проходити не в закладі Veterano Pizza, де «висять бойові прапори, патчі, нагороди та відзнаки», а в залі «Ресто», де проходять презентації книг та інші експозиції.

Остальцев подякував ветеранам за позицію і додав, що «методом погроз і залякування ніхто не може диктувати суспільству свій погляд на образ Кобзаря».

Нагадаємо, 28 лютого ветерани ДУК «Правий сектор», ОУН та «МВС Київ-2» оприлюднили відеозвернення, у якому закликали Остальцева не показувати виставку про Шевченка у своєму закладі, оскільки, на їхню думку, ці «карикатури роздмухують конфлікт у суспільстві».