Генпрокуратура Ізраїлю підозрює Нетаньягу в корупції. У відповідь премʼєр пообіцяв, що лишатиметься на посаді «ще багато років»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Генпрокуратура Ізраїлю підозрює Нетаньягу в корупції. У відповідь премʼєр пообіцяв, що лишатиметься на посаді «ще багато років»

Mark Wilson / Getty Images

Генеральна прокуратура Ізраїлю готується висунути премʼєр-міністру Беньяміну Нетаньягу звинувачення в корупції, повідомляє The Jerusalem Post.

Про що йдеться?

Генеральний прокурор Ізраїлю Авіхаїла Мандельбліт оголосив про намір висунути звинувачення Нетаньягу у шахрайстві, хабарництві та зловживанні довірою у трьох кримінальних справах. За даними ЗМІ, Нетаньягу підозрюють в отриманні дорогих подарунків від представників бізнесу та лобіювання інтересів найбільшої телекомунікаційної компанії країни.

Що говорить Нетаньягу?

Сам Нетаньягу відкинув усі звинувачення. «Всі ми знаємо, що цей «картковий будиночок» звинувачень розвалиться після виборів. Все це закінчиться нічим, проти мене ведеться «полювання на відьом», — сказав Нетаньягу в телезверненні до ізраїльтян. Премʼєр звинуватив у цьому своїх політичних опонентів, які таким чином намагаються вплинути на майбутні дострокові парламентські вибори в Ізраїлі, які заплановані на 9 квітня.

«Я не збираюся ламатися, я збираюся продовжувати. Я збираюся залишатися на своїй посаді ще багато років. Я черпаю сили в тому, що у всіх звинуваченнях немає ні слова правди», — додав Нетаньягу.

  • Раніше Беньямін Нетаньягу під час візиту до Варшави заявив, що «поляки співпрацювали з нацистами» під час Голокосту. Пізніше він прокоментував, що його слова неправильно витлумачили, і він мав на увазі окремих осіб, які брали участь у вбивствах євреїв. 18 лютого премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скасував поїздку в Ізраїль. Польський уряд заявив, що їх не влаштовує пояснення ізраїльської сторони.