Луценко: Подання на підозрюваного у підкупі виборців нардепа Дубіля внесемо після експертиз

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Подання про дозвіл на зняття недоторканності з нардепа від «Батьківщини» Валерія Дубіля, якого підозрюють в організації схеми з підкупу виборців, внесуть у Верховну Раду після проведення відповідних експертиз, зазначає генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу «Прямий».

«У нас правова держава. У нас є процедури. І за ними ми повинні спочатку знайти докази його причетності, наприклад, взяти добровільно його голос і порівняти з голосом на плівці. Якщо він цього не дозволить, нам доведеться взяти його голос з виступу в Верховній Раді, віддати на експертизу і порівняти. Як тільки це зійдеться, я змушений буду піти до парламенту з поданням про зняття недоторканності. Вгадайте з одного разу, чим це закінчиться», — заявив Луценко.

Він додав, що ГПУ не має доказів, що цим процесом керує кандидат у президенти. «Ми знаємо точно, що цим процесом керує народний депутат Дубіль. І в нас є докази», — заявив Луценко.

При цьому генпрокурор нагадав, що нардеп не прийшов у четвер на допит у Державне бюро розслідувань. «Легше розповідати про політичні репресії замість того, щоб прийти, прослухати свій записаний голос, який обіцяє гроші учасникам «піраміди». Він цього боїться, просто банально тупо боїться, і заявляє після цього про політичні репресії», — зазначив Луценко.