Із Делі вилетіли 5 українців, які застрягли там через Індії з Пакистаном. Решта вилетить пізніше

Автори:
Катерина Коваленко, Олена Мельник
Дата:

Із одного з найбільших міст Індії Делі вилетіли пʼятеро українців, рейс яких раніше скасували через конфлікт країни з Пакистаном. Решта вилетять сьогодні ввечері та завтра.

Про це theБабелю повідомив заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

«5 осіб вилетіли зранку, ще 5 — увечері, 4 — завтра об 11.00 прямим рейсом МАУ до Києва. Двоє з власної ініціативи залишаються до 05.03», — розповів він.

Усіх туристів, які залишаються в Делі, розмістили в готелях.

У звʼязку із загостренням індійсько-пакистанських відносин Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок в індійський штат Джамму і Кашмір, а також у північні та західні райони штатів Пенджаб і Гімачал-Прадеш.

  • Громадяни України застрягли в аеропорту імені Індіри Ганді в індійському місті Делі вранці 28 лютого.
  • 27—28 лютого тисячі туристів у багатьох аеропортах Азії застрягли через скасування рейсів, оскільки Пакистан закрив свій повітряний простір на тлі зростання напруженості з Індією. Пакистанські авіаційні чиновники заявили, що повітряний простір країни, швидше за все, знову відкриють опівночі 28 лютого.
  • 26 лютого Індія заявила про «випереджувальний авіаудар» по бойовиках на підконтрольній Пакистану частині регіону Кашмір. Цей авіаудар — перший з 1971 року — став відповіддю Індії на нещодавній теракт, у якому загинули десятки індійських військовослужбовців.
  • 27 лютого влада Пакистану заявила, що військово-повітряні сили збили два індійських винищувачі. Пізніше в той же день Індія заявила, що збила пакистанський винищувач і втратила свій.