Українці з 1 березня можуть їздити до Грузії за ID-картками. Але є обмеження

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Українці з 1 березня можуть їздити до Грузії за ID-картками. Але є обмеження

Jairph / Unsplash

Від сьогодні, 1 березня, громадяни України і Грузії можуть відвідувати обидві країни за внутрішніми біометричними паспортами (ID-картками).

Як повідомило Міністерство закордонних справ, набуває чинності оновлена Угода між Кабінетом Міністрів та урядом Грузії.

«На додаток до існуючого безвізу запроваджуються взаємні поїздки громадян України та Грузії на підставі внутрішніх паспортів у формі картки (ID), які містять безконтактний електронний носій», — пояснили в МЗС .

Як довго можна перебувати в Грузії без візи?

Громадяни України з 1 вересня 2014 року можуть без візи перебувати в Грузії не більше 90 календарних днів протягом будь-якого 180-денного періоду. Для безперервного перебування в Грузії понад один рік необхідно отримувати дозвіл на тимчасове чи постійне проживання, який надається лише у разі наявності довготермінової (імміграційної) візи.

Якщо іноземець перевищує термін законного перебування в Грузії на строк від 10 днів до 3 місяців, він може отримати штраф у 180 ларі (понад 1 800 грн), понад 3 місяці — 360 ларі (понад 3 600 грн). Іноземцям, які не оплатять штраф за перевищення терміну законного перебування в Грузії, в’їзд в країну буде заборонено до його сплати. У разі примусового видворення іноземця з території Грузії йому можуть заборонити в’їзд в країну на строк від двох до пʼяти років.