САП направила в суд обвинувачення проти ще двох людей у справі «Енергоатому», у якій проходить екс-нардеп Мартиненко

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Шевченківського районного суду Києва ще два обвинувачення у справі про розкрадання в державній компанії «Енергоатом».

Про це йдеться в повідомленні САП.

Двох людей, імена яких не називають, прокуратура обвинувачує в заволодінні €6,4 млн.

«Обвинувачені особи переховувались від органу досудового розслідування та були оголошені у розшук, але у подальшому затримані та доставлені в суд», — йдеться в повідомленні.

Слідство вважає, що обвинувачені заключали контракти на постачання обладнання від чеської компанії «SKODA JS» та розкрадали кошти.

Цей злочин скоїла група людей, проти частини справа вже слухається в суді — зокрема, проти екс-нардепа Миколи Мартиненка.

  • У квітні 2017 року детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка за фактом розкрадання коштів «СхідГЗК» при закупівлі уранового концентрату. Екс-депутат підозрювався в участі з 2013 до 2016 року в злочинній організації, яка завдала шкоди бюджету на $17,28 млн.
  • Тоді ж суд відпустив Мартиненка на поруки 17 нардепів від «Народного фронту» і міністрів Лілії Гриневич, Володимира Омеляна, Ігоря Жданова.
  • Зараз справа Мартиненка розглядається по суті в Шевченківському районному суді Києва, загальний обсяг зібраних НАБУ і САП матеріалів становить 207 томів і понад 51 тис. аркушів.