Під час перейменування вулиці на честь Катерини Гандзюк у Херсонській міськраді почалися сутички. Двох чоловіків затримали

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Сьогодні в Херсоні активісти зірвали сесію міської ради через перейменування вулиці Лютеранської, на якій, до речі, розташовані управління МВС та СБУ, на вулицю Катерини Гандзюк.

До сесійної зали прийшли противники перейменування вулиці, проте друзі загиблої активістки почали виривати в них плакати. Після години роботи мер Херсона Володимир Миколаєнко оголосив перерву. Про це повідомляє видання ПІК.

Під час сутичок у міській раді Херсона затримали двох людей. Про це повідомив начальник Херсонського відділу поліції полковник Олександр Говорун, передає УНН.

«На теперішній час вони доставлені за фактом скоєння адміністративного правопорушення за статтею 173 [дрібне хуліганство] — це виривання плакату», — сказав Говорун.

Він додав, що наразі сутички у міськраді припинені, конфлікту немає, до медичних закладів із тілесними ушкодженнями ніхто не звертався.

Після того, як мер Херсона оголосив про перерву, акція протесту з сесійної зали перемістилась на вулицю під будівлю міськради. Правоохоронці розділили дві сторони конфлікту — прибічників та противників перейменування вулиці.