«Може обернутися на катастрофу». Лукашенко проти розміщення ракет в Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Може обернутися на катастрофу». Лукашенко проти розміщення ракет в Україні

Палінчак Михайло / УНІАН

Розміщення ракет середньої і малої дальності в Україні перетвориться на катастрофу для її державності, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає Інтерфакс.

«Зараз почали розмазувати проблему розміщення ракет середньої і малої дальності в Україні. [...] Ні в якому разі не можна робити в цьому напрямку кроки, тому що це справді може обернутися катастрофою для державності України», — сказав Лукашенко 1 березня на зустрічі зі ЗМІ та представниками громадськості.

Він підкреслив, що «якщо в Україні будуть розміщені такі ракети, — це катастрофа, адже росіяни не можуть допустити, щоб ці ракети були там [в Україні]».

Лукашенко заявляє, що в цьому разі Білорусь солідарна з такою позицією Росії.

«У мене деякі речі, які не публікуються, викликають певне занепокоєння й за Білорусь. Не хотілося б, щоб у матінці-Європі спалахнула, не дай Боже, обмежена ядерна катастрофа», — додав лідер країни.

  • Держсекретар Майкл Помпео оголосив, що США виходять з Договору про ракети середньої і малої дальності з Росією з 2 лютого 2019 року. Після цього президент Володимир Путін заявив, що Росія теж виходить з договору.
  • 20 лютого Путін у посланні Федеральним зборам заявив, що «Росія буде змушена створити і розгорнути види озброєння, які можуть бути використані не тільки щодо тих територій, із яких для нас буде надходити загроза, але й щодо тих, де розташовані центри ухвалення рішень щодо застосування ракетних комплексів, які нам загрожують».