Мадуро наказав перенести в Москву офіс венесуельської нафтогазової компанії PDVSA в Лісабоні

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Мадуро наказав перенести в Москву офіс венесуельської нафтогазової компанії PDVSA в Лісабоні

Wikimedia Commons

Президент Венесуели Ніколас Мадуро наказав перенести офіс державної нафтогазової компанії PDVSA з Лісабона в Португалії до Москви в Росії.

Про це 1 березня заявила віце-президент Венесуели Делсі Родрігез на прес-конференції в Москві, де вона зустрічалася з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Про це пише Reuters.

Як сказала Родрігез, «Європа більше не може гарантувати безпеку венесуельських активів». Також це повʼязано з розширенням співпраці у видобутку нафти з російськими компаніями «Роснефть» і «Газпром».

  • Криза у Венесуелі загострилася після смерті глави держави Уго Чавеса. У 2013 році новим президентом став його соратник Ніколас Мадуро, який продовжив політику свого попередника. До початку 2014 року в країні загострилися економічні проблеми (в 2017 році 93% населення країни скаржилися на недоїдання), що призвело до гострої критики правлячого режиму та до політичної кризи.
  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели, лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо главою держави, також це зробили більшість латиноамериканських та низка європейських держав.
  • Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що його уряд розглядає питання про закриття кордону з Колумбією і закриє кордон з Бразилією, щоб опозиція не встигла ввезти в країну гуманітарну допомогу зі США.