Командир ООС Наєв: Військові голосуватимуть у своїх частинах, виборчі дільниці вже створюють

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У всіх військових частинах в Україні створять спеціальні виборчі дільниці, щоб усі військовослужбовці могли проголосувати на виборах президента 31 березня.

Про це в інтервʼю «Тиждень.ua» сказав командувач операції Обʼєднаних сил Олександр Наєв.

За його словами, над створенням дільниць працюють уже понад місяць.

«Для цього налагоджено взаємодію з місцевими та державними органами влади. Місця, де відбуватиметься голосування особового складу, вже визначено, організовано взаємодію з ОВК із питань складання списків виборців, утворення дільничних комісій», — розповів Наєв.

Він запевняє, що проголосувати встигнуть усі — за це відповідатимуть їхні командири.

«Вони голосуватимуть на правах звичайних громадян України за своїми паспортами. А командири всіх рівнів та їхні заступники з морально-психологічного забезпечення нададуть їм можливість безперешкодно виконати свій громадський обов’язок. Тобто всі ті військовослужбовці, які, приміром, не залучені у складі чергових сил чи до бойового чергування зранку, голосуватимуть у першій половині дня, решта — по обіді», — сказав Наєв.

  • Мер Львова Садовий зняв свою кандидатуру на виборах президента і підтримав Гриценка.
  • Згідно з результатами опитування Центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка, за Володимира Зеленського у першому турі готові проголосувати 21,6% з тих, хто піде на вибори, за Петра Порошенка готові віддати голоси 14,4%, за Юлію Тимошенко — 14,9%.
  • Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє російським спостерігачам бути присутніми на виборах в Україні.