Запобіжний захід Мангеру закінчується 3 березня, а апеляцію на нього відклали до 4 березня. Адвокати обіцяють, що Мангер прийде до суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Апеляцію на арешт голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють у вбивстві активістки Катерини Гандзюк, відклали на 4 березня. Про це theБабелю розповів його адвокат Олександр Шадрін.

Разом з тим, строк дії запобіжного заходу закінчується 3 березня. У звʼязку з цим адвокат пояснив, що на Мангера був накладений запобіжний захід у вигляді застави. «Це безстрокові запобіжні заходи. Вони діють протягом усього кримінального провадження», — пояснив Шадрін.

Адвокат додав, що Мангер зобовʼязаний зʼявлятися в органи досудового розслідування, і якщо зобовʼязання буде порушено, це може стати підставою для зміни запобіжного заходу на більш тяжкий або збільшення застави.

«Сам Мангер зʼявиться на всі судові засідання, які заплановані в понеділок», — додав адвокат.

У той самий час, активісти обʼєднання «Хто замовив Катю Гандзюк?» вважають, що таке рішення може дати Мангеру можливість вже в цю неділю залишити країну.

  • 15 лютого Шевченківський райсуд обрав запобіжний захід Владиславу Мангеру у вигляді утримання під вартою. Мангера заарештували до 3 березня з правом внесення застави в 2 млн 497 тис. грн. Запобіжний захід йому обирали майже чотири доби.
  • Того ж дня Мангеру поліція одягла електронний браслет, а сам він вийшов із СІЗО під заставу у 2,5 млн грн. Гроші заплатив особисто адвокат Мангера і показав фото квитанції в соцмережі.
  • 28 лютого адвокат батька вбитої Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що Владислав Мангер порушив запобіжний захід, не зʼявившись в Апеляційний суд. Адвокат Мангера Олександр Шадрін стверджує, що його підзахисний був на засіданні Шевченківського суду Києва і «не міг бути в двох місцях одночасно».