Вночі: Манафорт просить суд про поблажливість, Facebook й Instagram судяться за «лайки», а Гриценко пообіцяв відновити українське громадянство Саакашвілі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: Манафорт просить суд про поблажливість, Facebook й Instagram судяться за «лайки», а Гриценко пообіцяв відновити українське громадянство Саакашвілі

Alex Wong / Getty Images

Манафорт просить суд зменшити тюремний термін

Адвокати екс-глави передвиборної компанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта вважають, що їхній підзахисний повинен відбути менший термін, ніж той, що загрожує йому у справі про шахрайство — а це від 19 до 24 років вʼязниці.

Захист закликав суддю окружного суду Вірджинії Т. С. Елліс продемонструвати поблажливість у винесенні вироку 69-річному Манафорту, посилаючись на його погане здоровʼя. Генпрокурор Роберт Мюллер, за словами адвокатів, застосував неправильний правовий стандарт і неправильно розрахував, який термін загрожує політтехнологу.

У США легкомоторний літак врізався в хмарочос

В американському місті Форт-Лодердейл, штат Флорида легкомоторний літак Piper PA-25 врізався в одну з квартир хмарочоса. Після аварії мешканців будинку евакуювали, побоюючись вибуху повітряного судна. За словами очевидців, все виглядало так, немов літак втратив керування. Пізніше зʼясувалося, що він вилетів з аеропорту Норт-Перрі в Пемброк-Пайнс. Тіло загиблого пілота поки не впізнали.

Facebook та Instagram судяться з компаніями з Китаю

Адміністрація соціальних мереж Facebook та Instagram подала позов до федерального суду США на чотири компанії з Китаю через створення і продаж фейкових акаунтів, а також лайків і підписників. Незаконна діяльність компаній торкнулася й інших сайтів, серед яких Amazon, Apple, Google, LinkedIn і Twitter. У зверненні до суду Facebook й Instagram просять заборонити китайським організаціям створювати і просувати фейкові акаунти, а також використовувати доменні імена Facebook для керування своїми веб-сайтами.

Гриценко обіцяє відновити українське громадянство Саакашвілі

Кандидат у президенти України Анатолій Гриценко у разі своєї перемоги на виборах обіцяє відновити громадянство для екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, якщо політик захоче повернутися в країну. За його словами, держава обійшлася з Саакашвілі грубо й незаконно.

Джонні Депп вимагає $50 млн від колишньої дружини Ембер Херд

Американський актор Джонні Депп подав до суду на свою колишню дружину Ембер Херд, яка звинуватила його в домашньому насильстві. Він вимагає від жінки $50 млн за наклеп.

Депп стверджує, що Херд повідомила про насильство для того, щоб створити для себе позитивний імідж і допомогти собі з карʼєрою. Вона, за словами актора, є не жертвою домашнього насильства, а його виконавцем. Окремо Депп вказав, що колонка Херд про домашнє насильство у The Washington Post нашкодила його карʼєрі, адже після публікації він позбувся ролі Джека Горобця в новій серії «Піратів Карибського моря».