«Не згодні один з одним». Варфоломій відмовив РПЦ в соборі для обговорення ПЦУ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Патріарх Константинопольський Варфоломій відмовився збирати представників православних церков на прохання РПЦ для обговорення автокефалії ПЦУ. Про це повідомляє прес-служба РПЦ.

«Ми Вас інформуємо, що після того, коли чотири Православні Церкви, з церковної та богословської точки зору без причини, відмовилися бути присутніми у справі Вселенського Священного Собору, чому немає виправдань, і Ваша давня Церква була однією з них, Вселенський Патріархат має серйозні підстави утриматися від таких зборів на загальноправославному рівні. Вони будуть марними, бо на них дійдуть згоди лише в тім, що учасники не згодні один з одним», — йдеться в повідомленні.

Також Варфоломій додав, що всі інші новостворені автокефальні церкви були затверджені аналогічно.

«Велика свята церква Христова нагородила автокефалією церкву України у той же спосіб, у який отримали внутрішню адміністрацію всі інші новостворені автокефальні церкви, які затверджені тим же методом без православного собору або спільного обговорення з братніми автокефальними церквами, визнані в їх положенні усіма церквами, й імена їх нових предстоятелів додані у диптих», — підкреслюється в повідомленні.