Партія «Сила Людей» зняла Дмитра Гнапа з президентських виборів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Партія «Сила Людей» зняла Дмитра Гнапа з президентських виборів

Соколовська Інна / УНІАН

Зʼїзд політичної партії «Сила Людей» підтримав рішення журналіста Дмитра Гнапа про зняття кандидатури з президентської кампанії. За це проголосували 89 делегатів з регіонів України на 11-му Всеукраїнському зʼїзді партії, який транслювався у Facebook.

Також на зʼїзді виступив і сам Дмитро Гнап. Він прокоментував скандал з несвоєчасним перерахуванням €9 тис., які він обіцяв передати на потреби української армії. Ці гроші — частина премії, яку його проект «Слідство. Інфо» отримав у 2015 році. Пізніше Гнап пообіцяв перерахувати ці кошти як благодійний внесок на рахунок «Слідства. Інфо», але не зробив цього.

Про недостачу грошей заявила в Facebook співзасновниця проекту журналістських розслідувань «Слідство. Інфо» Анна Бабінець. Після чого виник скандал, а Гнапа звинуватили у присвоєнні €9 тис.

«Я зробив помилку. Але я не вчинив злочину, — заявив на зʼїзді Гнап. — У мене з моїми колегами було непорозуміння, ми його вчасно вирішили. Висновок, до якого я прийшов – велика політика – це велика боротьба. Це великий мікроскоп. І всі твої помилки, дурниці, вона висвітлює у великих масштабах».

Він додав, що отримав урок. «Щоб не ставати обʼєктом критики, не потрібно підставлятися. Я підставився, і підставив всіх вас, тому що вам довелося розсьорбувати історію зі збором цих коштів», — зазначив журналіст.