До затриманого архієпископа ПЦУ Климента прибули адвокати. Статтю затримання змінили

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

До затриманого на території сімферопольського автовокзалу в анексованому Криму архієпископа ПЦУ Климента прибули адвокати Еміль Курбедінов та Микола Полозов. Про це повідомив останній на своїй сторінці у Twitter.

«Разом з Емілем Курбедіновим й Архієпископом Климентом в третьому відділі поліції Центрального району Сімферополя. Розбираємося зі свавіллям окупаційної влади», — зазначив він.

У той же час Курбедінов уточнив, що зараз багато хто намагається дізнатися про стан священнослужителя.

«У відділі поліції. Всі переживають і постійно телефонують архіепископу. Як нам пояснив начальник поліції, ми чекаємо ППСників, які доставили Климента у відділ. Для вивчення їх рапортів», — підкреслив він.

Эмиль Курбединов / Twitter

Сам Полозов повідомив theБабелю, що зараз він і український священик знаходяться в так званій «поліції», де очікують складання протоколу.

Стаття, за якою звинувачували архієпископа, змінилася.

«Заступник начальника поліції Сімферополя Нікітін оголосив Архієпископу Клименту, що його зараз відвезуть в Київський районний відділ поліції й будуть оформляти дрібне хуліганство за нібито нецензурну лайку», — уточнив він.

Таким чином, Клименту загрожує до 15 діб адміністративного арешту.

Прокуратура автономної республіки Крим вже зацікавилася свавіллям окупантів.

На даний момент зʼясовуються подробиці події. Прокуратура АР Крим стежить за розвитком ситуації, за результатом буде дана відповідна правова оцінка, підкреслюється в повідомленні.