Продаж квитків на «Євробачення-2019» призупинили через спекуляції

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Продаж квитків на пісенний конкурс «Євробачення-2019» в Тель-Авів (Ізраїль) припинили.

«Продаж квитків закрили на невизначений термін, оскільки вже розпочалися спекуляції», — йдеться на сторінці «Євробачення Україна» у Facebook.

Спостерігачі зафіксували «неодноразові спроби кількох сторін втрутитися в процес продажів», повідомив 3 березня ізраїльський телеканал Kan . Підозрюють, що сотні квитків вартістю в сотні тисяч шекелів і на кращі місця в залі були продані закордонним спортивним функціонерам і менеджерам міжнародних ЗМІ, замість звичайних глядачів.

Продажі заморожені до вирішення ситуації.

Міністр внутрішньої безпеки Ізраїлю Гілад Ердан розпорядився провести розслідування. Правоохоронці отримували повідомлення про масову купівлю та перепродаж квитків за завищеними в 2,5 рази цінами, пише DW .

Продаж квитків на «Євробачення» розпочався 28 лютого. Його проводить один з ізраїльських порталів. Першу партію квитків на фінальний концерт, який відбудеться 18 травня, розкупили за кілька хвилин.

Через деякий час у продаж повинна надійти ще частина квитків. Ціна квитків на фінал — від €280 до €490, на репетиції та півфінали — близько €73. При цьому ціни на квитки в цій категорії були знижені, оскільки шанувальники музики розкритикували організаторів за завищену вартість.