Українці завоювали срібло та дві бронзи на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Три українські спортсменки посіли друге та два треті місця на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який проходить у місті Глазго на заході Шотландії.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України у Facebook.

«Молодчинка! Українська стрибунка у висоту Юлія Левченко з результатом 1 м 99 см здобуває срібло чемпіонату Європи з легкої атлетики в Глазго», — йдеться в повідомленні.

Крім того, легкоатлетка Ольга Ляхова посіла третє місце в бігу на 800 м. Час українки — 2.03,24. Ще одну бронзу чемпіонату українській збірній принесла Марина Бех-Романчук у секторі для стрибків у довжину.

«Вітаємо спортсменку, її тренерів, пишаємося вами», — зазначили в НОК.

  • Всього українські спортсмени завоювали 5 медалей на чемпіонаті — дві срібні і три бронзові. Першу медаль на чемпіонаті Європи в Глазго 2 березня здобув український стрибун у висоту Андрій Проценко. Він показав результат 2.26 і розділив другу сходинку пʼєдесталу з греком Констадіносом Баніотісом.
  • Після нього бронзу українській збірній принесла Ольга Саладуха у потрійному стрибку. Легкоатлетка у трьох спробах з шести показала 14,47 метрів, які стали для неї найкращим результатом нинішнього сезону і принесли третє місце.