Фінансова директорка Huawei подала до суду на владу Канади. Раніше її затримали на запит США та збиралися екстрадувати

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Фінансова директорка Huawei подала до суду на владу Канади. Раніше її затримали на запит США та збиралися екстрадувати

Huawei

Фінансова директорка китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу подала в суд на владу Канади, яка раніше затримала та збиралася екстрадувати жінку до США. Про це повідомляє Globe and Mail.

Вона направила позов до уряду, Королівської канадської кінної поліції та Канадського агенства прикордонної служби.

Ваньчжоу заявляє, що їй не пояснили її права під час затримання, потім допитували протягом трьох годин та незаконно оглядали її електронні пристрої.

Мен Ваньчжоу затримали в Канаді в грудні 2018 року на запит США, де її звинувачують у банківському шахрайстві, порушенні санкції проти Ірану та шпигунстві. Пізніше Ваньчжоу відпустили під заставу в $7,5 мільйона.

  • Міністерство юстиції США 28 січня офіційно висунуло кримінальні звинувачення в 13 пунктах китайській компанії Huawei, кільком американським відділенням та фінансовому директору Мен Ваньчжоу.
  • 1 березня уряд Канади почав процедуру екстрадиції фінансового директора Huawei Мен Ваньчжоу. Справу має заслухати суд. Якщо він вирішить, що Ваньчжоу варто екстрадувати, то остаточне рішення про екстрадицію муситиме затвердити міністр юстиції Канади. Слухання призначили на 6 березня.
  • Сама Huawei заперечує причетність до злочинів, у яких її звинуватило Міністерство юстиції США.