У березні Tesla представить новий електрокар-кросовер Model Y. Яким він буде?

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Американська компанія Tesla представить у Лос-Анжелесі 14 березня новий компактний електричний кросовер Tesla Model Y. Презентацію анонсував засновник корпорації Ілон Маск на своїй сторінці у Twitter.

«Модель Y приблизно на 10% більша, ніж Model 3, тому буде коштувати приблизно на 10% дорожче і матиме менший діапазон батареї», — зазначив він.

Маск додав, що ціни та комплектація авто будуть оголошені на презентації.

Що відомо про новий електрокар?

Відомо, що новий електрокар нагадуватиме Model X, хоча вироблятиметься на платформі Model 3. Однак він матиме «нормальні» двері на відміну від дверей у формі «крил сокола», які встановлені на Model X. Це дозволить здешевити авто.

Був період, коли Маск збирався запустити спеціальну платформу для нового кросовера. Однак команда вмовила підприємця відмовитися від цієї ідеї через великі витрати та збільшення терміну виробництва.

Маск вважає, що Model Y може стати найпопулярнішою Tesla. Базову версію можуть оснастити акумуляторною батареєю на 60 кВт/год, на якій можна проїхати 350 км без підзарядки. Також говорили про можливий варіант із батареєю на 85 кВт/год і запасом ходу на приблизно 500 км, а попередню ціну за базовий варіант називали раніше — менше $40 тис.

  • 28 лютого Tesla заявила, що переходить на продаж електрокарів тільки в режимі онлайн у всьому світі. Також компанія вже знизила вартість двох моделей електрокарів. Стандартна Model 3 тепер доступна за $35 тис., а Model 3 Standard Range Plus можна придбати за $37 тис.