Епіфаній: Колись представництво Православної церкви України буде і в Росії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Епіфаній: Колись представництво Православної церкви України буде і в Росії

Палінчак Михайло / УНІАН

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній вірить, що в майбутньому представництво ПЦУ зʼявиться і в Росії.

Про це він сказав в інтервʼю Українській правді.

«Я вірю, що в майбутньому і на території Російської Федерації наша церква буде мати теж представництво і буде обслуговувати тих православних українців, які бажають бути в юрисдикції Української православної церкви. Але це питання далекого часу», — сказав Епіфаній.

Він також не бачить проблеми в тому, щоб в Україні було представництво Російської православної церкви.

«В майбутньому залишиться певна кількість тих, хто ніколи не приєднається до єдиної Помісної православної церкви. Тут буде існувати невелика кількість у вигляді чи екзархату, чи митрополій Російської православної церкви. Ми не проти», — зазначив він.

За словами Епіфанія, ПЦУ готова приймати до себе всіх священиків Української православної церкви (Московського патріархату), хоч і вважає її керівництво «останнім форпостом російської держави в Україні». При цьому Епіфаній впевнений, що більшість священиків УПЦ (МП) уболівають за Україну.

  • Раніше митрополит Епіфаній заявив, що готовий запросити представників ЛГБТ-спільноти до причастя тільки після їхнього «покаяння у гріхах».
  • У Московському патріархаті заявили, що лише 36 парафій перейшли до ПЦУ. Насправді — 340.
  • 6 січня 2019 року в Стамбулі митрополиту Епіфанію вручили Томос про автокефалію Православної церкви України — одразу після спільного святкового різдвяного богослужіння Вселенського патріарха Варфоломія і глави Православної церкви України Епіфанія.