Героїня фільму «Ополченочка» та «символ ДНР» перейшла на бік України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Героїня першого пропагандистського фільму бойовиків «ДНР» «Ополченочка» Світлана Дрюк, яку охрестили «народним героєм Новоросії», перейшла на бік України і готова свідчити в Гаазькому трибуналі про злочини Росії на Донбасі.

Про те, як командир танкового екіпажу співпрацювала з українською контррозвідкою, йдеться у сюжеті ТСН.

У лавах бойовиків жінка пройшла шлях від санітара до командира танкового полку. Вона стала символом і героєм проросійських бойовиків. На основі її «подвигів» російський режисер зняв так званий перший блокбастер «невизнаної республіки», в сюжеті якого жінки-танкісти перемагають «укропів». Премʼєру «фільму» вже анонсували на 9 травня.

Однак, поки бойовики готуються до показу «кіношедевру», Світлана Дрюк вже перебуває на території України і розповідає, як Росія випробовує в ОРДЛО нові танки Т-72Б3 і як росіяни готують ґрунт для вторгнення на іншу частину України.

За словами жінки, у бойовиків є підготовлені «паспорти» для російських військових, які під час вторгнення під виглядом «місцевих мобілізованих жителів» замінять бойовиків. Також вона вивезла з собою документи, у яких зазначено, що Росія постачає бойовикам нову військову техніку через непідконтрольну частину кордону.

Втікти з «ДНР» вона змогла завдяки співробітнику української контррозвідки. «Я маю тут, сподіваюся, друга, який мені набагато ближче. Він співробітник спецслужби. І ставлення всіх хлопців, які беруть участь у моєї долі, дуже відрізняється від того, що я там бачила. Не шкодую», — розповіла Дрюк.

Для своїх колишніх соратників вона перебуває в лікарні в Ростові-на-Дону. Під цим прикриттям вона змогла домовитися з розвідниками про виведення з «ДНР» сина та дочки. Це була її єдина умова співпраці з контррозвідкою.

«Справді могли [вбити дітей]. Спочатку б знущалися, робили б так, щоб ця інформація дійшла до мене, щоб виманити мене знову туди або отримати щось інше. Знущалися б — це точно. А якби цим нічого не добилися, знищили б», — розповіла Дрюк.

Зараз вона з дітьми перебуває у безпеці. За її словами, вона готова повернутися на Донбас тільки в лавах української армії.

«Скажуть автомат взяти — візьму. Скажуть сісти на танк — сяду. На український танк», — заявила жінка.