Порошенко заявив, що звільнив заступника секретаря РНБО Гладковського

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Порошенко заявив, що звільнив заступника секретаря РНБО Гладковського

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони.

Про це він оголосив під час свого виступу в Миколаєві.

«Як ви знаєте, минулого тижня було журналістське розслідування щодо можливих розкрадань в оборонній сфері... Перед відльотом у Миколаїв я підписав указ про звільнення Олега Гладковського. Так само його знято з посади голови міжвідомчої комісії військово-технічного співробітництва й експортного контроля», — сказав Порошенко.

Також Порошенко доручив голові Ради нацбезпеки і оборони Олександру Турчинову на середу підготувати засідання з питання реформування «Укроборонпрому».

  • Напередодні журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський заявив, що «Укроборонпром» був змушений закуповувати в Росії запчастини для української військової техніки.
  • Гладковський заявив, що справа, в якій фігурує його син, складена з провокаційних фактів, які намагаються використовувати у виборчій кампанії.