Тимошенко порівняла передвиборчу кампанію Порошенка з «пропагандою» Манафорта проти неї

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Тимошенко порівняла передвиборчу кампанію Порошенка з «пропагандою» Манафорта проти неї

Alex Wong/Getty Images

Лідер партії «Батьківщина», кандидат у президенти Юлія Тимошенко порівняла передвиборчу кампанію Петра Порошенка з тим, як свого часу діяв проти неї колишній консультант Віктора Януковича Пол Манафорт.

Про це вона заявила в інтервʼю Reuters.

«Я знаю, що найсильніша пропагандистська машина обертається проти мене, як колись робив Манафорт», — сказала вона.

Тимошенко звинуватила Манафорта в тому, що він «знищив моє чесне імʼя, применшуючи мою діяльність».

  • 24 лютого у США прокурори передали до суду проект меморандуму, в якому детально описується співробітництво Пола Манафорта та Віктора Януковича. У ньому також ідеться про спробу Манафорта налаштувати впливових осіб у США проти Юлії Тимошенко, щоб виправдати її тюремне увʼязнення.
  • Згідно з матеріалами американського слідства, екс-глава передвиборчого штабу Дональда Трампа і колишній радник екс-президента Віктора Януковича Пол Манафорт отримав $750 тис. від «Партії регіонів» у жовтні 2009 року через фіктивну компанію.
  • У США з травня 2017 року розслідують втручання Росії в американські президентські вибори у 2016 році і звʼязки між Кремлем і передвиборчим штабом Дональда Трампа. У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборчого штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за кількома пунктами.