Карнавал у Ріо-де-Жанейро: на 700-метровому Самбодромі глядачам покажуть «родзинку» шоу — парад шкіл самби

Дата:
Карнавал у Ріо-де-Жанейро: на 700-метровому Самбодромі глядачам покажуть «родзинку» шоу — парад шкіл самби

Buda Mendes / Getty Images

У Ріо-де-Жанейро в понеділок, 4 березня, пройде головна «битва» карнавалу. На Самбодромі «Маркіз де Сапукаї» — вулиці довжиною 700 метрів, по обидва боки якої розташовані трибуни для глядачів, відбудеться парад представників головних шкіл самби з усієї країни. Всього Самбодром може вмістити до 80 тис. глядачів.

Як повідомляють організатори фестивалю, цього року в конкурсі беруть участь 12 танцювальних шкіл, кожна з яких нараховує до 4—6 тис. чоловік. Під час ходи кожна школа представляє святкові платформи та шоу-номери. Захід починається о 22:00, а після його завершення учасників чекають святкові вечірки на пляжах і в клубах міста.

У понеділок парадом пройдуть школи Портела і Мангейра. Парад Портели буде присвячений бразильській співачці Кларі Нуньєс, «іконі» самби 1970-х років.

Виступ артистів оцінює журі з 40 суддів, вони враховують дизайн костюмів, танець та ідею шоу. Переможців оголосять у день завершення карнавалу — 5 березня.

  • Карнавал офіційно розпочався 1 березня з вуличних вечірок і гулянь. Ознаменувалася урочистість тим, що королю карнавалу, якого називають «Король Момо», або «Король хаосу», вручили золотий ключ від міста. Учасники одразу заявили, що цей карнавал стане «виявом опору репресивним діям нового уряду». Як відомо, новий президент країни Жаїр Болсонару є критиком одностатевих стосунків.