Прослушка, яку виявили неподалік від офісу Зеленського, належала СБУ. Спецслужба розслідувала справу про державну зраду

Автори:
Костя Андрейковець, Оксана Коваленко
Дата:

Виявлена біля київського офісу кандидата у президенти і артиста Володимира Зеленського техніка для прослуховування належала Службі безпеки. Про це theБабелю повідомили джерела у правоохоронних органах.

Як зʼясувалося, спецслужба прослуховувала не офіс Зеленського, який розташований по вулиці Білоруська, 3, а іншу будівлю, за кілька будинків від нього на протилежному боці вулиці.

«Обладнання встановлено не для прослуховування офісу Зеленського. Обладнання було встановлено за рішенням суду у іншій справі», — заявив співрозмовник. Ухвалу видав слiдчий суддя Київського апеляційного суду. «Номер справи 01-44/824/1471/2019 від 13.02.2019 за поданням військової прокуратури», — повідомив співрозмовник.

Суддя, який ухвалив рішення — Ігор Паленик.

Він додав, що СБУ вела спецоперацію з розслідування державної зради, проте не назвав фігурантів кримінальної справи.

  • 4 березня поліція виявила техніку для прослуховування біля офісу Володимира Зеленського. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець Зеленського, який розповів, що на даху житлового будинку невідомі особи встановлювали підозрілі предмети. Поліція не уточнила, що саме виявила біля офісу Зеленського, однак міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що це були елементи техніки для прослуховування.
  • На початку лютого Зеленський написав заяву про те, що за ним стежать невідомі особи. В інтервʼю theБабелю Аваков розповів, що водій одного з автомобілів, які стежили за Зеленським в Одесі на фестивалі «Ліга сміху», предʼявляв посвідчення працівника Служби безпеки України.