В рейтингу найвпливовіших країн світу Україна посіла 39 місце між Мексикою та Фінляндією. За рік ми «впали» на шість пунктів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
В рейтингу найвпливовіших країн світу Україна посіла 39 місце між Мексикою та Фінляндією. За рік ми «впали» на шість пунктів

Михайло Палінчак / Петро Порошенко / Flickr

Україна посіла 39-те місце серед 80 країн за рейтингом впливовості світових країн, складеним новинним щотижневиком U.S. News в партнерстві з американськими маркетинговими компаніями BAV Group,VMLY&R та університетом Пенсильванії. Про це йдеться на сайті U.S. News & World Report.

Дослідники зазначають, що Україна пережила тривалі періоди окупації іншими країнами, а сьогодні бореться між війною і миром, а також між корупцією та реформами. Досить високий бал в рейтингу Україна отримала за сильне військо. Найближчими сусідами нашої держави виявилася Мексика — 38 місце і Фінляндія — 40.

До речі, за рік Україна погіршила свої показники — минулого року вона посіла 33 місце.

Цього року не відбулося змін у девʼяти кращих країнах, які вважаються найпотужнішими. Сполучені Штати, які стабільно опиняються на першому місці, мають найбільшу в світі економіку і найбільший військовий бюджет. Країна є лідером у так званій війні з терором, найбільшим учасником НАТО. США витратили трохи більше $35 мільярдів на економічну допомогу та близько $15 мільярдів на військову допомогу у 2017 році.

Росія та Китай, зайняли 2 та 3 місце серед найпотужніших країн. Далі йдуть Німеччина, Велика Британія, Франція, Японія, Ізраїль, Саудівська Аравія та Південна Корея.

Білорусь зайняла 35-те місце за впливовістю.

Рейтинг найвпливовіших країн щороку формується на опитуванні понад 20 тисяч людей з чотирьох регіонів. Респонденти оцінюють країни за такими показниками як керівництво, економічний та політичний вплив, потужні міжнародні союзи та військова міць.