Вночі: У Росії назвали умови транзиту газу через Україну, комітет Європарламенту схвалив скасування переведення годинників, а в Канаді стався землетрус

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: У Росії назвали умови транзиту газу через Україну, комітет Європарламенту схвалив скасування переведення годинників, а в Канаді стався землетрус

Пресслужба президента російської федерації

Медведєв назвав умови збереження транзит газу через Україну

Росія готова зберегти транзит газу через Україну після 2019 року, але при дотриманні умов. Їх суть зводиться до вигідного Кремлю залагодження конфліктних відносин між «Нафтогазом» і «Газпромом», стверджує голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв. «Якщо коротко, це врегулювання відносин між зацікавленими компаніями, вигідні економічні та комерційні параметри угоди», — заявив Медведєв. І додав, що іншою важливою умовою є стабільна політична обстановка в Україні.

Комітет Європарламенту схвалив скасування переведення годинників на сезонний час

Комітет з питань транспорту Європарламенту 4 березня схвалив скасування переходу на літній та зимовий час у Євросоюзі з 2021 року. За таке рішення віддали голоси 23 депутати, 11 проголосували проти. Європарламент має проголосувати за це питання у найближчі тижні. За рішення щодо скасування переведення годинників ще мають проголосувати і країни-члени ЄС.

Раніше Єврокомісія запропонувала відмовитися від переходу на літній та зимовий час вже з цього року. При цьому країни Євросоюзу мали б самостійно вирішувати, на якому часі — літньому чи зимовому — вони б хотіли залишатися надалі. Рекомендація Єврокомісії була ухвалена за результатами онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС минулого літа, згідно з яким 80% жителів ЄС віддали голоси за скасування переходу на зимовий та літній час.

США перекинули до Ізраїлю сучасну протиракетну систему

США розгорнули в Ізраїлі високотехнологічну систему протиракетної оборони THAAD. «Батарея THAAD прибула в понеділок на базу ВПС на півдні країни», — повідомив представник ізраїльської армії Джонатан Конрікус. Зазначають, що це робить Ізраїль «ще більш сильним, щоб протистояти загрозам ближнього і далекого зарубіжжя».

У Канаді стався землетрус

У канадській провінції Альберта стався землетрус магнітудою 4,6 бали. За даними Міністерства навколишнього середовища країни, епіцентр був розташований на глибині 1 км за 4 км від містечка Ред-Дір. Інформації про руйнування або поранення унаслідок землетрус не надходило. Проте в соціальних мережах місцеві мешканці стверджують, що підземні поштовхи на короткий час призвели до припинення електропостачання.

У центрі Києва у травні відкриють пішохідний міст

У Києві до Дня міста, який столиця традиційно святкує наприкінці травня, планують відкрити пішохідний міст, що з’єднає Володимирську гірку з Аркою дружби народів. Довжина мосту буде 210 метрів, підлогу оглядових майданчиків зроблять зі скла. Також облаштують велодоріжку.

«Цього року ми презентуємо оновлені Пейзажну алею та Алею художників. А далі великий туристичний маршрут ітиме до нового Пішохідного мосту, який ми плануємо відкрити на День Києва», — повідомив мер столиці Віталій Кличко.