Al Jazeera: Тіло журналіста Хашоггі спалили в печі саудівського консула, а потім готували там барбекю

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Al Jazeera: Тіло журналіста Хашоггі спалили в печі саудівського консула, а потім готували там барбекю

Omar Shagaleh / Anadolu Agency / Getty Images

Тіло саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, якого вбили на території консульства Саудівскої Аравії в Стамбулі, могли спалити в печі будинку консула. А сліди намагалися приховати, готуючи там після цього барбекю.

Про це йдеться в розслідуванні Al Jazeera.

Тіло журналіста, ймовірно, перетягнули в мішках до великої печі в будинку, де живе саудівський консул. Піч розташована за кілька сотень метрів від місця вбивства, повідомляє видання з посиланням на турецьку поліцію.

Чоловік, який встановлював піч у будинку, розповів Al Jazeera, що консул вимагав зробити її глибокою та такою, що витримує температуру в понад тисячу градусів за Цельсієм. Цього достатньо навіть для того, щоб розплавити метал.

Як вважає турецька поліція, тіло Хашоггі спалювали протягом трьох днів. Після цього в печі готували «велику кількість» барбекю. Мʼясо смажили, щоб приховати найменші залишки тіла журналіста.

На стінах консульства також виявили сліди крові Хашоггі. Вони були замасковані фарбою, яку нанесли на стіни після вбивства. Про це повідомила турецька поліція.