У США знайшовся власник джек-поту у $1,5 млрд. Це найбільша виплата одному переможцю в історії країни

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Житель Південної Кароліни претендує на джек-пот американської лотереї Mega Millions у $1,5 млрд — це найбільша виплата одному переможцю в історії США. Про це пише AP .

Переможця, який побажав залишитися анонімним, шукали з жовтня минулого року. Він вибрав опцію одноразового платежу у розмірі майже $878 млн. Можливість отримати всю суму виграшу надавалась за умови, якщо виплати розділять на 29 років.

«Ми поважаємо рішення переможця залишитися анонімним, і ми будемо дотримуватися його побажаннь», — заявили організатори лотереї.

Південна Кароліна є одним з небагатьох штатів, де переможці можуть залишатися анонімними і таким чином захистити себе від переслідування з боку злочинців. Щасливий квиток продали в період з 20 до 23 жовтня 2018 року в Сімпсонвілі — передмісті міста Грінвілл.

Бюджет Південної Кароліни отримає $61 млн податку з виграної суми. Також $50 тисяч бонусу дістанеться магазину, який продав виграшний квиток.

Найбільший джек-пот в історії США — приз Powerball у розмірі $1,585 млрд, виграний 13 січня 2016 року, розділили між покупцями щасливих квитків в трьох штатах. Цей джек-пот також мав певну загадку — каліфорнійські переможці не зʼявлялися за грошима приблизно шість місяців після виграшу.

  • Британець виграв джек-пот у розмірі майже 115 млн фунтів (близько $146 млн) на новорічному розіграші EuroMillions. Лотерея заявила, що сума є четвертою за величиною в історії Великої Британії.