В «Укроборонпромі» відповіли на розслідування Bihus.Info. Кажуть, що ціна на прилади була оптимальною

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Розслідування Bihus.Info про розкрадання в оборонній сфері «має ознаки маніпуляцій і є виявом заангажованої журналістики», вважають в «Укроборонпромі».

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

У компанії пояснюють закупку приладів для літаків Ан-26 у російського виробника і те, чому посередником виступило саме ТОВ «АН Сервіс».

«Українські авіаційні підприємства, до яких зверталися представники концерну, повідомили про відсутність цих висотомірів. Єдиною компанією, яка погодилась доставити ці вироби, було ТОВ «АН-Сервіс», — йдеться в повідомленні.

У концерні також стверджують, що не закуповували прилади за завищеною в сім разів ціною.

«Категорично некоректним є твердження журналістів щодо вартості товарів без повного розуміння ними усіх нюансів формування митної вартості. Про оптимальну ціну закупки свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника — РФ», — запевняють в «Укроборонпромі».

  • Згідно з розслідуванням Bihus.Info, колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський отримав відкат $30 тис. за поставку деталей для ремонту в Україні літаків Національної гвардії Казахстану. Гладковський отримав гроші за поставки висотомірів для літаків. У серпні 2016 року тодішній голова «Укрспецекспорту» Павло Букін, який зараз очолює «Укроборонпром», звернувся до партнера сина Гладковського Віталія Жукова з пропозицією організувати закупівлю. Вартість угоди склала 14,4 млн грн. 80% авансу «Укрспецекспорт» перерахував компанії Жукова «АН Сервіс» відразу.
  • За даними журналістів Bihus.Info, син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним із організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • У понеділок, 4 березня, Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони.