Син Гладковського подав до суду на журналістів-розслідувачів Bihus.Info

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Ігор Гладковський, син колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського, подав до суду на журналістів Bihus.Info, які оприлюднили розслідування про розкрадання в оборонній сфері. Про це йдеться в реєстрі справ на сайті Судової влади.

Позов поданий 4 березня у Подільський районний суд міста Києва. Справа цивільна. Відповідачі: керівник програми розслідувань «Наші гроші» Денис Бігус, автор сюжетів Леся Іванова та громадська організація «ТОМ 14», яку створила редакція.

«Предмет позову — про захист честі, гідності і ділової репутації», — вказано в реєстрі.

  • У розслідуванні журналістів від 25 лютого йшлося про те, син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми нібито принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка. Після широкого розголосу, президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони.
  • А Ігор Гладковський зняв відеовідповідь на розслідування журналістів, в якому називає інформацію редакції «Наших грошей» фейком та обіцяє в наступних випусках розповісти, кому вона вигідна. Ігор Гладковський вважає, що він та його батько, який є частиною команди президента, стали мішенню, щоб дискредитувати Петра Порошенка в передвиборчих перегонах.
  • Сам заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олег Гладковський заявляв, що справа, у якій фігурує його син, складена з провокаційних фактів, які намагаються використовувати у виборчій кампанії.