САП буде просити встановити заставу в понад 28 млн грн для кожного затриманого чиновника «Спецтехноекспорту»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
САП буде просити встановити заставу в понад 28 млн грн для кожного затриманого чиновника «Спецтехноекспорту»

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) буде просити у суді встановити заставу у понад 28 млн грн для кожного із затриманих посадовців держпідприємства «Спецтехноекспорт», яке входить до складу «Укроборонпрому».

Про це заявив глава САП Назар Холодницький, повідомляє «112 Україна».

«Їм усім учора вручено клопотання про обрання запобіжного заходу. САП просить утримання під вартою. І оскільки цього вимагає Кримінально-процесуальний кодекс, ми змушені поряд з утриманням під вартою просити альтернативу заставу. Застава визначена для кожного понад 28 млн грн», — сказав він.

У прес-службі САП theБабелю повідомили, що запобіжний захід затриманим будуть обирати в Соломʼянському районному суді Києва. Час та дата судового засідання поки не призначена.

За даними слідства, пʼять чиновників, у тому числі колишній і нинішній директори «Спецтехноекспорту» відповідальні за розтрату державних коштів на суму в $2,2 млн.

Екс-директор, з залученням своїх заступників, директора департаменту та завідувача сектором цього підприємства, залучив до угоди підприємства з Міністерством оборони Індії компанію-посередника з Обʼєднаних Арабських Еміратів, яка повинна була за рахунок «Спецтехноекспорту» забезпечити виконання контракту. Протягом 2015 року на рахунки компанії з ОАЕ були перераховані $2,2 млн, які належали ДП «Завод 410 ЦА». Проте посередник зрештою ніяких послуг не надавав.