Румунські прикордонники затримали автомобіль з 84 кг героїну. У ДПСУ кажуть, що не виявили наркотики через відсутність сканерів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Румунські прикордонники затримали автомобіль з 84 кг героїну. У ДПСУ кажуть, що не виявили наркотики через відсутність сканерів

DIICOT

Румунські прикордонники 4 березня в пункті пропуску Сігету-Мармацієй на кордоні з Україною затримали автомобіль Renault з двома громадянами Нідерландів, які заховали у кузові та дні авто 84,3 кг героїну.

Як повідомляє прес-служба румунського директорату з розслідування організованої злочинності та тероризму, 29-річна жінка та 44-річний чоловік на автомобілі з німецькою реєстрацією сховали 167 упаковок з наркотиками.

Прикордонники затримали зловмисників на 30 діб.

Прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян пояснив, чому вантаж не помітили українські прикордонники і зазначив, що «немає підстав говорити про службову зраду», передає «112 Україна».

«Зараз ми вивчаємо всі обставини, повʼязані з цією ситуацією. [...] Те, що не затримали у цей раз, то основна причина, мабуть, в тому, що цей автомобіль не проходив у нас за аналізом ризиків, тобто не було підстав сумніватися у тому, що в автомобілі є якісь приховані речі, тим більше в конструкційних особливостях. У нас, на жаль, немає сканерів, які дозволяють побачити нутрощі автомобіля без того, щоб розібрати його на запчастини. У наших колег з Румунії такі сканери є», — сказав Слободян.