НАБУ порушило ще одну справу — після випуску третього сюжету Bihus.Info про розкрадання у сфері оборони

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
НАБУ порушило ще одну справу — після випуску третього сюжету Bihus.Info про розкрадання у сфері оборони

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Національне антикорупційне бюро порушило ще одну кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 КК (Привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), після виходу третьої частини розслідування журналістів Bihus.Info про розкрадання в оборонній сфері. У випуску йшлося, що колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський отримав відкат у $30 тис. за постачання деталей для ремонту в Україні літаків Національної гвардії Казахстану.

«Відомості до ЄРДР внесено за фактом заволодіння коштами держбюджету, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі, шляхом зловживання службовим становищем службовими особами з числа керівників державної компанії «Укрспецекспорт», при здійсненні закупівлі деталей і комплектуючих для авіатехніки», — йдеться у повідомленні НАБУ.

У бюро також зазначили, що листування між чиновниками, яке було показано у розслідуванні і, можливо, могло бути в матеріалах розслідування військової прокуратури, не передавалося Генпрокуратурою в антикорупційне бюро.

«Зате НАБУ отримало інші матеріали, які стосуються інших фактів, і які були залучені до розслідування детективів», — додали у відомстві.