Екс-заступник генпрокурора Сакварелідзе: У Києві вбито головного свідка у справі «діамантових прокурорів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Дніпровському районі столиці застрелили колишнього власника ювелірного заводу Сергія Кисельова — головного свідка у справі проти екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Про це у Facebook написав колишній заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе.

«Вбитий — Кисельов, чоловік, який упізнав свої діаманти (колишній власник заводу ювелірних виробів) у гучній справі “діамантових прокурорів”!», — написав Сакварелідзе.

За словами екс-заступника глави ГПУ, вбитий упізнав діаманти, які викрали у нього під час обшуків. Крім того, разом з діамантами, які знайшли у Корнійца, з заводу після обшуків пропали кілька мільйонів доларів і золото. «У показаннях він називав прізвища тодішнього заступника Генпрокурора і заступника міністра МВС. Так само розповів, що в обмін на те, щоб забути про вкрадені під час обшуку готівку і золото, діло проти нього закриють. Тоді так і сталося», — додав Сакварелідзе.

Як повідомляє прес-служба столичної поліції, інцидент стався близько 11-ї години ранку. Правоохоронці отримали повідомлення, що в автомобілі, припаркованому у дворі будинку по вул. Флоренції, пролунав постріл, після чого з машини вибіг невідомий і втік у двори. Поліцейські встановлюють особу того, хто стріляв, і опитують свідків.

Хто такі «діамантові прокурори»?

Фігуранти кримінальної справи про хабарництво — екс-заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. Провадження розпочато 6 липня 2015 після обшуку у прокурорів, підозрюваних у корупції, і триває донині.

Під час затримання у чиновників виявили близько $500 тис., а також коштовності та цінні папери, зокрема 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів. Обидва фігуранти справи вийшли під заставу.