Предстоятель ПЦУ Епіфаній закликав українців зробити 31 березня «усвідомлений» вибір

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав українців зробити 31 березня усвідомлений та відповідальний вибір, йдеться у його зверненні на сайті ПЦУ.

Для цього Епіфаній закликав українців використати час, який лишився до дня голосування, для ознайомлення з кандидатами та їхніми програмами. Разом з тим предстоятель ПЦУ звернув увагу на триваючу військову агресію з боку Росії, через що, на його думку, слід особливо враховувати, що президент є Верховним головнокомандувачем.

«Тому від нашого вибору залежить також наближення перемоги над агресором та досягнення не капітуляції перед ворогом, до якої, говорячи про мир, фактично закликають деякі політики, а справжнього справедливого миру», — йдеться у зверненні.

Також Епіфаній закликав кандидатів у президенти уникати підкупу та фальсифікацій виборів і пам’ятати про відповідальність не лише перед людським законом, «але і перед Богом, який бачить все».

Предстоятель ПЦУ попросив виборців не продавати свій голос, а також закликав оцінювати кандидатів не за обіцянками, а за здатністю «впоратися із поставленими перед главою держави завданнями».