Денісова зустрілася з російським омбудсменом Москальковою. Говорили про політвʼязнів, моряків та Вишинського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Уповноважена з прав людини РФ Тетяна Москалькова пообіцяла українській колезі Людмилі Денісовій перевірити інформацію про стан та умови лікування українських моряків та політвʼязнів. Про це Денісова написала в Facebook.

Російський омбудсмен пообіцяла перевірити інформацію про лікування кримськотатарського активіста Едема Бекірова, а також українського політвʼязня Володимира Дудики.

Крім того, Москалькова розповіла, що двоє поранених українців, Андрій Ейдер та Андрій Артеменко, пройшли обстеження і зараз отримують медичне лікування. «Василь Сорока цього тижня проходить медичне обстеження для подальшої операції», — додала Денісова.

Уповноважена з прав людини РФ поцікавилася долею головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, додавши, що хоче відвідати його судове засідання. «Я відповіла, що Вишинського 9 березня буде етаповано з Херсонського до Київського СІЗО. 20 березня Касаційний кримінальний суд Верховного суду України повинен розглянути скаргу Кирила Вишинського на незаконність його затримання», — повідомила Денісова.

Також український омбудсмен підтвердила Москальковій, що рідні засуджених за держзраду і дезертирство Максима Одинцова та Олександра Баранова можуть з ними побачитися.