Керівник «Укроборонпрому» Букін не збирається залишати посаду через розслідування Bihus.Info

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Павло Букін не збирається подавати у відставку через журналістське розслідування Bihus.Info, яке звинувачує його у отриманні $10 тис. за погодження контракту на поставку деталей для ремонту казахських літаків у серпні 2016 року. Про повідомляє BBC Україна.

«На даний момент такого наміру в мене немає. Але це не якась категорична позиція. Просто я не вважаю себе винним у чомусь», — пояснив Букін.

Разом з тим Букін додав, що якщо буде потрібно, щоб він звільнився або усунувся з посади, він «із жалем», але зробить це. «Спокійно і без якоїсь політизації», — додав він.

Згідно з розслідуванням Bihus.Info, у серпні 2016 року тодішній голова «Укрспецекспорту» Павло Букін, який зараз очолює «Укроборонпром», звернувся до партнера сина екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Віталія Жукова з пропозицією організувати закупівлю висотомірів для ремонту літаків Нацгвардії Казахстану. Вартість угоди склала 14,4 млн грн. 80% авансу «Укрспецекспорт» перерахував компанії Жукова «АН Сервіс» відразу.

За даними розслідування, Букін отримав від цього як аванс $10 тис., а колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський отримав від цього контракту $30 тис.