«Той, хто консультував підозрюваних, не може вести справи». Посол США закликала звільнити Холодницького

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посол США Марі Йованович закликала звільнити голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повідомляється на сайті посольства.

«Задля цілісності антикорупційних інституцій має бути замінений Спеціальний антикорупційний прокурор. Тому, хто був спійманий за наданням консультацій підозрюваним, як уникнути відповідальності за обвинуваченням у корупції, не можна довірити вести ці самі справи», — заявила Йованович в Українському кризовому медіа-центрі.

Посол додала, що проти підозрюваних у корупції повинне проводитися розслідування, і якщо їхню провину доведуть, вони мають потрапити за ґрати. «Щоб так було, усі елементи антикорупційної архітектури мають бути присутні та працювати ефективно. Вища кваліфікаційна комісія, на наш погляд, має серйозно поставитися до запитань щодо доброчесності кандидатів на посади суддів», — підкреслила Йованович.

У березні 2018 Холодницький опинився в епіцентрі скандалу з прослуховуванням. В його кабінеті знайшли «жучок» в акваріумі. Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що його люди разом з НАБУ проводили слідчі дії в САП. Вони стосувалися контактів Холодницького з фігурантами декількох справ, серед яких — справа щодо підкупу в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Пізніше Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала ГПУ винести догану Холодницькому.