Прокуратура Криму направила до суду обвинувачення у справі главреда «РИА Новости-Украина» Вишинського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура АР Крим направила до Подільського районного суду Києва обвинувальний акт стосовно головного редактора агенції «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, акт направлений для розгляду справи по суті.

«Слідством встановлено, що Федеральне державне унітарне підприємство «Міжнародне інформаційне агентство «Росія» (Russia Today) з метою проведення підривної діяльності проти України у 2014 році, [...] створило «Російське інформаційне агентство новости Украина», за допомогою якого протягом декількох років український медіа-простір наповнювався спотвореною інформацією про події в Україні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим», — нагадали у прокуратурі.

Адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що прокурор вручив його підзахисному обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування. За його словами, 6 березня у Херсонському апеляційному суді буде розглянута скарга захисту на продовження Вишинському строку тримання під вартою.

«Після на виконання ухвали Касаційного кримінального суду Верховного суду Кирило Вишинський буде етапований до Києва для участі у судовому засіданні 20 березня у Верховному суді, якщо, звичайно, сьогодні Херсонський апеляційний суд не змінить запобіжний захід», — додав Доманський.

Раніше український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що главреда «РИА Новости-Украина» 9 березня етапують з херсонського у київське СІЗО.