Рахунки венесуельської компанії PDVSA в Росії обслуговуватиме банк, який перебуває під санкціями США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Рахунки венесуельської компанії PDVSA в Росії обслуговуватиме банк, який перебуває під санкціями США

Valery Sharifulin \ TASS via Getty Images

Рахунки венесуельської державної нафтогазової компанії PDVSA, офіс якої з Лісабону переносять у Москву, обслуговуватиме банк «Російська фінансова корпорація».

Про це пише Reuters.

«Російська фінансова корпорація» перебуває під американськими санкціями з квітня 2018 року.

Напередодні російський кредитор Газпромбанк вирішив заморозити рахунки PDVSA і зупинив операції з фірмою, щоб зменшити ризик потрапляння банку під санкції США.

  • 1 березня президент Венесуели Ніколас Мадуро наказав перенести офіс державної нафтогазової компанії PDVSA з Лісабона (Португалія) до Москви.
  • Криза у Венесуелі загострилася після смерті глави держави Уго Чавеса. У 2013 році новим президентом став його соратник Ніколас Мадуро, який продовжив політику свого попередника. До початку 2014 року в країні загострилися економічні проблеми (у 2017 році 93% населення країни скаржилися на недоїдання), що призвело до гострої критики правлячого режиму та до політичної кризи.
  • 23 січня спікер Національної асамблеї Венесуели, лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом. Президент США Дональд Трамп визнав Гуайдо главою держави, також це зробили більшість латиноамериканських та низка європейських держав.